De XX-kleurenrol door Annemarie Siteur

De XX-kleurenrol kwam voorbij en ik dacht als borduurster van XXThreads: dát is een leuk project, dat kan ik wel eens gaan borduren… Zo gedacht, zo gedaan!

Via groothandel firma Brouwer en Zoon uit Wilnis ontvingen wij een mooie evenweave 28 count (11 dr/cm) borduurband en daarmee kon ik direct aan de slag gaan met het XX-patroon van Loes de Kleuver.

Om er zeker van te zijn dat alle kleuren niet alleen mooi onder elkaar, maar ook op dezelfde hoogte zouden komen, begon ik met rijgen van horizontale strepen. Ik ben namelijk een borduurster die veel rijgt, zodat ik er altijd zeker van ben dat mijn borduurwerk goed uitkomt.

Het rijgwerk kwam tijdens het borduren van de XX-kleurenrol goed van pas, want ik had nog niet alle kleuren in mijn bezit.

De ontbrekende kleuren heb ik met een vakje van rijgdraad aangegeven.

Er gaan heel wat borduuruurtjes in de XX-kleurenrol zitten; dat had ik enigszins onderschat. Ik heb het werk regelmatig even opzij gelegd om er dan wat later weer met frisse moed mee verder te gaan. Toen ik bij nummer XX-100 aangekomen was, bleek dat ik ziek was: borstkanker. Ik was erg blij dat ik de XX-kleurenrol als borduurwerk had. Ik ben gewoon doorgegaan met borduren en toen ik bij XX-300 aangekomen was werd ik geopereerd. Daarna ging het borduren wat langzamer, maar uiteindelijk is de XX-kleurenrol afgekomen.

Ik kijk er met veel plezier op terug en ben er trots op!

Tips van Annemarie!
Als je ook wilt beginnen aan de XX-kleurenrol, neem er dan de tijd voor en geniet van het borduren ervan.

Het patroon van de XX-kleurenrol kun je via de pagina XX-kleurenrol. Jouw persoonlijke kleurenkaart of de XX-verkooppunten downloaden.

Wat vind ik zo leuk aan de XX-kleurenrol? Door andere XX-projecten met XXThreads te borduren, verzamel je alle XX-kleurtjes, en kun je de nog ontbrekende kleurtjes op de kleurenrol invullen.

Lieve borduurgroetjes,
Annemarie

Scroll to Top