Dini Hardebol Borduurster

Borduurster Dini Hardebol stelt zich voor.

Ik ben 71 jaar en heb tot aan mijn pensionering voor de klas gestaan in het basisonderwijs.

Eigenlijk heb ik altijd wel geborduurd. Als kind borduurde ik Pipo de Clown. Voor mijn uitzet borduurde ik tafellakens. Kinderen die in mijn omgeving werden geboren, kregen een handdoek met geborduurde rand met hun naam erop. Eerst voor onze kinderen en later voor onze kleinkinderen borduurde ik iets om aan de muur te hangen.

Daarna borduurde ik handdoekranden, waardoor ik bij Rielies terecht kwam. Want als je veel borduurt, heb je van tijd tot tijd borduurgaren nodig. Ik maakte kennis met XX-garen en Rielies maakte kennis met mij en vroeg of ik mijn borduurwerk eens wilde meenemen. Wij raakten in
gesprek over borduursters; Rielies bekeek de achterkant van mijn borduurwerk en ja, ik mocht voor haar gaan borduren. Eerst heb ik enkele merklappen gemaakt en in maart 2018 begon ik aan ‘2000
uur borduren’.

Artikelen van Dini

  • Posts not found

Scroll to Top