Mijn XXThreads-missie Rielies

Mijn XXThreads-missie was groots nadat de eerste (2008) en de tweede crisis (rond 2012) in Nederland hun financiële tol eisten bij menig borduurster. 

De opmerkingen ‘Ik kan niet meer borduren’ en ‘Ik moet mijn hobby noodgedwongen laten gaan’, raakten mij diep. ‘Een hobby hebben’ is nl. oh-zo-belangrijk! Ik startte mijn zoektocht naar een garensoort met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Leve internet… ik surfte dagelijks over de hele wereld!

Na een zoektocht van ruim een jaar vond ik het juiste garen. Het garen werd op allerlei manieren door mijn toenmalige team getest, en het werd niet gespaard! Alles wat je maar beter niet kunt doen met borduurgaren, werd gedaan. 

Het garen onderging een bleektest. De test-borduurwerkjes werden eerst dagenlang in de felle zon gelegd, vervolgens een dag in onverdund bleekmiddel en daarna op 90 graden gewassen. Het garen bleek kleurvast!

Wat waren we nieuwsgierig. Kon het garen wel tegen een borduurstootje? Hoe verhoudt deze draad zich tot de stof en borduurnaald? Het testteam borduurde er flink op los. En….ook deze test doorstond het nieuwe garen met gemak. Het garen is sterk en slijtvast en voelde ook nog eens lekker zacht aan.

De grote hoeveelheid kleuren, er zijn er maar liefst 447, was een pré. Borduursters houden immers van kleur!

Na al die intensieve tests waren we ervan overtuigd dat we met dit garen van start konden gaan. Het garen had ons borduurhart veroverd.

Van XX-garens naar XXThreads
XX-garens werd in 2015 in de borduurwereld geïntroduceerd. In 2020 veranderde het XX-logo van een lieve leeuwin naar een stoere leeuw en in 2021 gaan we verder onder de naam XXThreads.

XXThreads is klaar om de borduurwereld te veroveren!

Onze missie
XXThreads is een sociaal merk en willen jou verbinden met kleur en de hele wereld! Met onze 447 XX-kleuren heten wij je welkom in onze kleurrijke wereld vol boeiende kleurenavonturen en projecten. Bezoek het XX-platform en kom in contact met jouw favoriete ontwerp(st)ers en hun borduurpatronen. Ontmoet oude en nieuwe borduurvriend(inn)en en deel je hobby.

Ik ben in 2004 in de borduurwereld gestart met het tijdschrift ‘Borduurblad’, en ben eigenaar van XXThreads.

In mijn leven staat ‘genieten van het leven met elkaar’ voorop. Met XXThreads wil ik graag hetzelfde bereiken: mensen blij maken en ze laten genieten van hun borduurhobby. Ik wil mensen met elkaar verbinden door middel van ons XX-Platform, zodat ze hun mooie en boeiende borduurverhalen kunnen delen, en waar ook creatieve ideeën uitgewisseld kunnen worden. Zodat raken we nog meer geïnspireerd op het creatieve vlak.

Kortom, het hebben van deze hobby staat voor een leven van genieten, inspiratie, beleven en samen delen!

Wil je graag jouw creativiteit of jouw verhaal achter jouw borduurwerk met ons delen en je borduurvriend(inn)en inspireren? Ik ontvang graag jouw verhaal en foto. Mijn e-mail is: info@xxthreads.com

Lieve XX-groetjes,

Rielies 

Scroll to Top