Nieuw De Dag van De Tijger

Door Cecile en Rielies

Speciaal voor deze dag ontwierp Maria Diaz een mooi borduurpatroon van de tijger, en hiervoor gebruikte ze de volgende XX-kleuren:

Veel dieren hebben hun ‘eigen’ dag, en vandaag is het de ‘Internationale Dag van de Tijger’.

Wereldwijd wordt er vandaag aandacht gevraagd voor het behoud van de tijgers.

Het gaat namelijk helemaal niet goed met deze nobele katachtigen. Links en rechts worden ze door stropers en jagers afgeschoten voor hun huid, hun botten en gewoon voor de sport.

De Wereld Tijgerdag vindt zijn oorsprong bij de Saint Petersberg Tiger Summit in 2010. Op dat moment stonden de tijgers op het punt van uitsterven. Dierenorganisaties pleitten toen om deze mooie dieren te helpen door geld beschikbaar te stellen en internationale samenwerkingen aan te gaan. Het beschermen en het uitbreiding van hun habitat is daarvoor belangrijk. Inmiddels gaat het weer een klein stukje beter met de tijger. Dat heeft deze Dag toch maar mooi voor elkaar gekregen!

Veel internationale organisaties zijn betrokken bij de viering van deze Dag van de Tijger, zoals het Wereld Natuur Fonds, en het Fonds voor Dierenwelzijn.

Wist je dat er zelfs in Cambodja een Tijger-actieplan is? Wil je hier graag meer over weten, ga dan naar de website Wildlife Alliance.

Deel zoveel als je kunt deze pagina met het XX-patroon ‘De dag van De Tijger’ en breng hiermee deze fascinerende diersoort onder de aandacht. De tijger verdient het!

Veel XX-borduurplezier!

(Bron: https://fijnedagvan.nl/info/?id=2463) (Foto: www.pixabay.com)


Cecile en Rielies

Download en deel dit patroon

Deel zoveel als je kunt deze pagina met het
XX-patroon ‘De Dag van De Tijger’ en breng hiermee deze fascinerende diersoort onder de aandacht.
De tijger verdient het!

Veel XX-borduurplezier.

Laat je reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top