Nieuw De Dag van De Slang

Door Cecile en Rielies

Voor deze dag ontwierp Maria Diaz een mooi borduurpatroontje van de melkslang, één van de mooiste gekleurde slangen. Zij gebruikte de volgende kleuren:

Veel dieren hebben hun ‘eigen’ dag en vandaag is het de ‘Internationale Dag van de Slang’.

Dieren borduren is erg geliefd onder de borduursters. De meeste dieren hebben vrij onopvallende kleuren (ze moeten zich immers kunnen verstoppen), maar hebben een grote aantrekkingskracht vanwege hun lieve ogen, zachte vacht of hun schitterende lichaamsbouw. Maar deze slang is vooral mooi. Mooi vanwege zijn fel oranje, zwart en wit gekleurde huid.

Hierop inhakend kun je het hele jaar door XX-dierenpatroontjes verzamelen die in ‘Het is de dag van’-teken staan. Kijk in de ‘Agenda’ welke dieren er (inter)nationale aandacht krijgen en deel zoveel als je kunt deze speciale dag(en)!

Vandaag is het de internationale dag van ‘de slang’ en op deze dag wordt dit dier wereldwijd vereerd, aanbeden of eens extra in het zonnetje gezet.

Wist je dat er meer dan 3000 soorten slangen leven en dat veel mensen er bang voor zijn? Vaak niet terecht, want de meeste slangen zijn banger voor mensen dan andersom. Van al die 3000 slangensoorten zijn er slechts 375 giftig en de meeste daarvan wonen in Azië en Australië. Wist je dat er meer mensen doodgaan aan bijen- en wespensteken dan aan slangenbeten?

Iedereen is het er toch wel over eens: slangen zijn fascinerende dieren! En daarom vieren we vandaag, 16 juli, de Dag van de Slang!

(Bron: https://www.fijnedagvan.nl/info/internationale-dag-van-de-slang/)

De dierentuinen in de Verenigde Staten besteden vandaag extra aandacht aan de slangen. Hier in Nederland wordt er weinig mee gedaan. Wat jij vandaag voor de slang kunt doen? Vooral deze pagina delen!

Enne… let vandaag ook eens op het leer waarvan die nieuwe laarzen en tassen uit het buitenland zijn gemaakt!

Meer weten over de dag van de slang?
Bezoek de volgende link:  https://www.thegreatprojects.com/blog/world-snake-day-six-ssstrange-facts


Cecile en Rielies

Download en deel dit patroon

Deel zoveel als je kunt deze pagina met het
XX-patroon ‘De Dag van de Slang’ en breng hiermee deze fascinerende diersoort onder de aandacht.
De slang verdient het!

Veel XX-borduurplezier.

Laat je reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top