Kleurenavontuur 6 De lente komt

Door Cecile Groot

Dit avontuur is gebaseerd op de volgende kleuren:

De lente is in aantocht. Iedere dag is het een beetje langer licht en wordt het een graadje warmer. Ik vind het héérlijk!

Een rondje door de tuin leert me dat de rode en roze cyclamen, die de hele winter de tuin kleurden, nu echt over hun hoogtepunt heen zijn.

De helleborussen bloeien dat het een lieve lust is en de eerst sneeuwklokjes en paarse krokussen steken voorzichtig hun fragiele kopjes boven de grond. Nieuwsgierig blikken ze de wijde wereld in. Iedere dag vind ik meer bloeiers in de tuin. De tulpenbollen die ik afgelopen herfst ingegraven heb, beginnen nu ook op te komen en volgende week bloeien de narcissen. De tuin ontwaakt.

Iedere dag zie ik nieuwe bloemetjes, maar er zijn er ook die ik mis: de gele krokussen. Een paar jaar geleden heb ik heel veel gele krokussen geplant, maar nu zie ik er nog maar twee. Waar zijn ze gebleven? Hadden ze het niet naar hun zin in mijn tuin?
Volgens de buurman worden ze opgegeten door hongerige mussen. Mussen zijn dol op gele krokussen. De paarse vinden ze niet lekker, die laten ze staan.

Ik trek de resten van de planten die de winter niet overleefd hebben uit de grond en ik hark wat oud blad weg.
Het egeltje ligt niet meer op zijn plekje onder de pampasgras. Misschien is hij even op zoek naar eten. Ik vul het bakje bij zijn slaapplekje nog een keer met kattenvoer, zodat hij niet meer zo ver van zijn holletje hoeft te gaan als hij honger heeft.
De zon schijnt, maar het is nog wel koud. Een dun windje… Brrr.

Ik ga snel naar binnen, trek mijn jas en schoenen uit, zet een kopje thee en ga in mijn luie stoel zitten naast de kachel. Borduurwerk erbij, een mooi muziekje op… laat de lente maar komen met zijn vrolijke kleuren en frisse geuren!
Wij zijn er klaar voor. Nu de temperatuur nog!

Cecile

Download dit patroon

Borduurontwerp ‘De lente komt’ is geïnspireerd door Kleurenavontuur 6.

Veel borduurplezier.
Loes de Kleuver

Laat je reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Borduurverhalen

Kleurenavonturen

Scroll to Top