Heart and Soul door Annemarie Siteur

Nadat ik het project de XX-kleurenrol had afgerond, kwam Heart and Soul voorbij en ik dacht als borduurster van XXThreads: dit is óók een leuk groot project, en heb ik voor de tweede keer alle 447 XX-kleuren geborduurd. Maar vanuit een totaal andere benadering.

De Kleurenrol was al een hele uitdaging want borduren op 32 count is eigenlijk te fijn voor mij.

Daarom is de keuze gemaakt om Heart and Soul te borduren op 4 kruisjes per cm. Het is daardoor wel een heel groot kleed geworden.
Ik hoefde nu geen loep te gebruiken.

Wat ik altijd doe, is alles doorrijgen op 10 kruisjes, dat geeft mij houvast.

Ik ben linkshandig en is het het makkelijkst om linksbovenaan te beginnen en ik werk van links naar rechts.

En ja bovenaan was voor mij een fijne houvast kleurnummer één en de rest volgde op kleurnummer volgorde, om vergissingen te voorkomen.

We zijn over de helft nr. 224 is klaar. Nu nog even doorwerken. Ik ben op weg naar de laatste twee patroondelen.

Helaas hadden we een berekeningsfout gemaakt waardoor we op het einde stof te kort kwamen. Maar Tineke van Net Effe anders bedacht een creatieve oplossing.

Hé Hé borduurproject Heart and Soul is af.
Na dit 2e grote project is het voorlopig even genoeg en ga ik eerst wat voor mezelf doen.

Als je ook wilt beginnen aan Heart and Soul, neem er dan de tijd voor en geniet van het borduren ervan. Het patroon van Heart and Soul kun je via de pagina Heart and Soul of via de XX-verkooppunten downloaden.


Lieve borduurgroetjes,
Annemarie

Scroll to Top