Devo XX-verkooppunt Sneek

XXThreads op Devo Sneek

Devo
Contactpersoon
Team Devo
Grootzand 20
8601 AW
Sneek

Website: 
www.devo-sneek.nl

E-mail:
info@devosneek.nl

Telefoon:
+31 (0)515 412 676


De geschiedenis van Devo Sneek
1934 – Het begin
Het begon allemaal in 1934. In dat jaar begon het echtpaar Mieke Poiesz en Tjebbe Bouwhuis De Vooruitgang, aan de noordkant van het Grootzand. Na het overlijden van Tjebbe Bouwhuis, anderhalf jaar later, zette Mieke Poiesz de winkel nog een poosje voort maar de zaak werd later overgenomen door haar zus Nellie en zwager Seef (Hesefius) Diekstra. In de winkel werd destijds bedrijfskleding verkocht; overalls, werkbroeken, schorten, bakkersbroeken, stofjassen, boerenkielen, etc. Ook kon men er terecht voor onderkleding, kousen, sokken en pyjama’s.

1955 – Verbouwing
In 1955 werd de winkel verbouwd; het interieur werd vernieuwd en er kwamen nieuwe etalages. Minimaal eenmaal per week werd er door Diekstra inkopen gedaan bij de grossier of de fabriek, omdat dit goedkoper bleek te zijn dan het kopen bij vertegenwoordigers. Soms werd hiervoor zelfs via Stavoren en Enkhuizen afgereisd naar Amsterdam.

De zonen in het gezin Diekstra hielpen vrijwel allemaal mee in het bedrijf. Harry, die later de zaak zou overnemen, stond al met een jaar of twaalf op zaterdagen op de markt voor de winkel, samen met zijn broer Louis. Na schooltijd moesten er onder meer pakjes rondgebracht, rekeningen geïnd en goederen geprijsd worden. Na de lagere school  en de mulo ging Harry naar de handelsavondschool. Tijdens zijn dienstperiode verhandelde hij onder de mede-mariniers ondergoed, sokken en kousen. Rond de Sinterklaas waren ook dassen, overhemden en handschoenen erg gewild.

1958 – Oosterdijk
In 1958 werd De Vooruitgang uitgebreid met een vestiging aan de Oosterdijk 56-58. Achter deze zaak kwamen Harry en zijn vrouw Coby te wonen. Oosterdijk 56 werd later een boetiek voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar.

1992 – Harry Jr.
In 1992 begon ook zoon Harry jr. in het familiebedrijf; ook hij hielp al vanaf zijn twaalfde regelmatig mee op zaterdagen en in de vakanties. Harry jr. stond eerst op de kleinvakafdeling en later kwamen hier ook de hobbyartikelen bij.

Van 2009 tot nu
Devo-Sneek ging met de tijd mee en heeft inmiddels 5 verschillende webshops. DEVO is online 24/7 per jaar open. Je kunt je bestelling plaatsen in één van hun webshops, op elk moment wanneer je maar wenst.

Kortom, DEVO is al meer dan 85 jaar een vertrouwd adres in Sneek.

Scroll to Top