Kleurenavontuur 3 Grijs weer!

Door Cecile Groot

Dit avontuur is gebaseerd op de volgende kleuren:

Herfst! Somber weer! De hemel is grijs, lichtgrijs. Er hangt een grote, dikke, sombere wolk over het hele land. De weerman noemt hem met een mooi woord een ‘stratus nebulosus’. Ik vind er niets aan. Veel te grijs! Veel te eentonig!

Eigenlijk is deze wolk alleen maar mooi als je er boven vliegt en je vanuit het vliegtuigraampje een schitterend witte, zonovergoten vlakte ziet. Een sneeuwlandschap hoog in de lucht.

Gisteren was het ook bewolkt, maar toch was het geen somber weer. Er voeren grote dikke wolken langs het firmament. Grote donkergrijze, lichtgrijze, blauwgrijze en grauwe wolken en af en toe zag je er een stuk blauw tussen.
Alle grijstinten waren vertegenwoordigd. Prachtige wolkenluchten, zó weggelopen uit een 17e-eeuws schilderij. Het was een genot om naar te kijken.

Maar vandaag is de lucht vuilgrijs en het miezert. Zo’n vervelend naargeestig miezertje waar je door en doornat van wordt als je toevallig op de fiets naar de supermarkt moet. Brrr… En het ziet er naar uit alsof het nooit meer ophoudt…

Ik zit in mijn luie stoel bij het raam en ik schuif een beetje meer naar de verwarming, want het wordt een beetje onbehaaglijk hier in huis. Wat gek, het ligt niet aan de kamertemperatuur, want het is 20,5 graden volgens de thermometer, en zo warm is het hier altijd! Vlak bij de radiator is het zelfs nog ietsje warmer. Het moet dus aan wat anders liggen! Zou het aan de kleur van de wolken liggen? Vast wel! Je kunt immers al aan de kleur van de wolken zien dat het een kille dag is. En deze kleur is beslist niet goed voor mijn gemoedstoestand!

Weet je wat?

Ik zoek een goed boek en ik ga terug naar bed en kom er pas uit als het zonnetje weer schijnt. Dit wordt een heerlijk luie dag!

Cecile

Download dit patroon

Borduurontwerp ‘Achter de wolken schijnt de zon’ is geïnspireerd door Kleurenavontuur 3.

Veel borduurplezier.
Loes de Kleuver

1 thought on “<span class="blogchap">Kleurenavontuur 3 </span> <span class="blogkop">Grijs weer!</span>”

Laat je reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Borduurverhalen

Kleurenavonturen

Scroll to Top